Is mijn kind hoogbegaafd? U heeft het zich wellicht wel eens afgevraagd. Zeker wanneer u een ontwikkelingsvoorsprong op leeftijdsgenoten merkt. Hoewel hoogbegaafde kinderen het tot een jaar of drie vaak gewoon naar hun zin hebben, zitten ze daarna vaak veel minder met andere kinderen op één lijn. Wanneer dit niet erkend wordt, kunnen kinderen veel problemen ondervinden. Het is dan ook van groot belang een hoogbegaafd kind voldoende aandacht en ondersteuning te geven. Dat kunt u als ouder doen, maar u kunt natuurlijk ook hulp inschakelen van een specialist als Limattivo in Etten-Leur. Wij beschikken over de juiste kennis en expertise om uw kind goed te begeleiden en u als ouder goede handvatten te bieden voor de toekomst.

Is mijn kind hoogbegaafd? En wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid?

Is mijn kind hoogbegaafd? Dat is soms moeilijk te achterhalen. Toch zijn er een aantal kenmerken van hoogbegaafdheid, waar u als ouder op kunt letten. Een hoogbegaafd kind loopt vaak voor op verschillende gebieden, waaronder cognitief, motorisch en spraak- en taaltechnisch. Daarnaast zijn kenmerken van hoogbegaafdheid bij het kind ook dat het kind creatief is, een groot doorzettingsvermogen heeft en over een onuitputtelijke nieuwsgierigheid beschikt.

Bel mij vandaag nog

Wil je weten hoe jouw hersenen of die van je kind werken?

Waarom Limattivo inschakelen?

U kunt zich vast voorstellen dat hoogbegaafde kinderen zich op een gegeven moment gaan vervelen, wanneer ze niet de juiste begeleiding krijgen. Soms gaan kinderen zich zelfs aanpassen aan hun leeftijdsgenoten en worden ze daardoor geremd in hun ontwikkeling. Bij Limattivo in Etten-Leur helpen wij u als ouder en uw kind om passende leermethoden te vinden, die uw kind uitdagen en stimuleren in hun ontwikkeling. Wilt u meer informatie over de kenmerken van hoogbegaafdheid bij het kind? Of wilt u antwoord op de vraag: ‘Is mijn kind hoogbegaafd?’ Wij informeren u graag. Bel eens naar 06-23872870. Bij Limattivo helpen wij u graag verder.